LENCSÉK

“Szemüveg nélkül?! Gondolkodni sem tudok!” Vivienne Westwood

SZEMÜVEGLENCSÉK

Egyfókuszú lencsék

A lencse egész felületén ugyanazt a dioptriát képviseli.
Segítségével közelre vagy távolra javítható a látás.

Ez a legszélesebb körben alkalmazott lencsetípus.

Bármely korosztály számára lehet egyfókuszú szemüveget készíteni, bár sok esetben nem ez a legideálisabb megoldás.

Lencse korlátok nélküli,

intenzív olvasáshoz

Azok a szemüveg viselők, akik látásproblémájuk megoldására egyfókuszú olvasószemüveget használnak, lépten nyomon korlátokba ütköznek.

Az Addpower 60 TrueForm közeli távolságra nyújt támogatást, megnöveli a látómezőt, így lehetővé válik az állandó fejmozgatás nélküli,  nyugodt olvasás.

Ez a  szemüveglencse kiváló választás azok számára, akik intenzíven olvasnak, és a mélységészlelés terén rugalmasságra van szükségük.

 

Speciális lencse állandó viseletre

A Nulux Active szemüveglencsék állandó viseletre ajánlottak.
Ajánljuk azoknak a 15-45 éves szemüvegviselőknek, akik gyakran dolgoznak számítógépen, gyakran használnak okostelefont, tabletet, illetve gyakran olvasnak.

A Nulux Active szemüveglencse segíti szemünket közeli látáshoz való alkalmazkodásban, anélkül, hogy a szemüvegviselő szemfáradtságot, fejfájást, kimerültséget érezne.

Multifokális lencsék

A multifokális vagy másnéven progresszív lencséket úgy kell elképzelni, mintha kettő vagy több egyfókuszú lencsét “kovácsolnánk” egybe, ezért “többfókuszúak”.
Ebből fakadóan egy ilyen szemüveggel helyettesíthetünk több szemüveget is, így megszabadulhatunk a keresés, a cserélgetés illetve a megfelelő tárolás hosszadalmas és nehézkes procedúráitól.
A multifokális szemüveg tökéletes látásélményt biztosít minden távolságra.

kattintson a további részletekhez

  • A bifokális szemüveg lencse  egyszerű de mára már divatjamúlt – korszerűtlen  megoldás. A két dipotria – a közeli és a távoli – láthatóan elkülönül egymástól egy éles vonallal.
  • Az úgynevezett beltéri vagy  munka szemüveglencsék tökéletes megoldást jelentenek  beltéri, irodai munkavégzéshez, valamint olvasáshoz. A munkatávolságon belül megnövelt látásélményt nyújt a viselőnek, így például számítógépes munka közben kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé. Ideális progresszív megoldást nyújt azon szakemberek számára is, akiknek sokat kell közelről távolra váltaniuk a tekintetüket. Ide tartoznak például a séfek, építészmérnökök, illetve azok az emberek, akiknek gyakran kell prezentációt tartaniuk számítógépük segítségével.
  • A multifokális lencsék a legsokoldalúbb lencsék. Komfortos és természetes látást biztosítanak önnek minden távolságba és irányba. A legkorszerűbb technológiával készülnek aminek következtében a legtökéletesebb a látás élesség és kiegyensúlyozott a képváltás a távoli és a közeli képek között.

Fényre sötétedő lencsék

A Stabilight Technology biztosítja a Sensity lencsék kiegyensúlyozott teljesítményét, minden éghajlaton, évszakban és hőmérsékleti viszonyok között. A Sensity lencsék pillanatok alatt egy 3-mas kategóriájú napszemüveglencsévé sötétednek a szabadban, míg beltéren a korábbiaknál is gyorsabban világosodnak ki, és tökéletes  átlátszóságot érnek el. Eközben ráadásul végig 100% UV-védelmet biztosítanak. Mindennek köszönhetően a Sensity lencsék a legnagyobb kényelmet és megbízhatóságot biztosító fotokromatikus lencsék a szemüvegviselők számára! A Sensity lencsék tökéletes védelmet biztosítanak a ragyogás ellen, miközben kontrasztos látást és természetes színérzékelést is biztosítanak viselőjüknek.

Sport lencsék

Széles látómező minden távolságra, folyamatos védelem a széllel, porral, napsugárzással és ragyogással szemben. Tökéletes látás, bármilyen időjárási körülmények esetén, a kontrasztfokozó színezéseknek köszönhetően valamint kivételes optikai teljesítményüknek és a magas bázisgörbületű kialakításuk miatt ívelt, sportos keretekhez ajánljuk.

Hoya Kids

A gyerekeknek tiszta, éles látásra van szükségük, hogy az élet minden területén jól boldoguljanak – például az iskolában, olvasás közben, vagy számítógép használat során.
Aktív életet élnek, ezért megbízható, ellenálló szemüvegre van szükségük.

kattintson a további részletekhez

Az ultra vékony Trivex alapanyagból készülő PNX Kids szemüveglencsék igazán erősek, törés- és ütésállóak, valamint megvédik a gyerekek érzékeny szemét azáltal, hogy 100%-ban kiszűrik a káros UV-sugarakat.

A lencsék redkívűl vékonyak és ultra könnyűek, így a gyerekek szinte észre sem veszik majd, hogy szemüveget viselnek.

A Hoya PNX Kids lencsével készült szemüveg a helyén marad, és nem csúszik le a gyerekek orráról, még mozgás közben se!

Clip On

A clip-on egy napszemüveg előtét, amely bármely keretre rugalmasan rögzíthető. A clip-on súlya minimális, és rendkívül diszkrét, modern megoldással, a lencsébe fúrt mágnessel illeszkedik a kerethez.
Minden lencse 100% UV-400 szűrővel rendelkezik és polarizált.

kattintson a további részletekhez

Többféle féle színnel, akár a legújabb divatnak megfelelő tükrös lencsékkel is rendelhető. Minden görbületben rendelkezésre áll, minden igénynek és elvárásnak megfelel.

A clip-on mágneseit Swarovski kristállyal is díszítheti. Napszemüveglencse színárnyalatok /polarizált, UV400/

Tükrös napszemüveglencsék /polarizált, UV400/

Átmenetes színű napszemüveglencsék /polarizált, UV400/

Választható összetevők

 

KONTAKTLENCSÉK

SPORTOL

és zavarja közben a szemüvege?

SZEME SZÍNÉT

szeretné megváltoztatni?

SZÁRAZ,

és túl érzékeny a szeme?

ALUDNI

szeretne a lencséjében?

Forduljon hozzánk, szakértő segítséggel szolgálunk!

A kontaktlencse egy vékony, ívelt lencse, amelyet a szemfelületet fedő könnyfilmre helyezünk. A lencse maga természetes módon átlátszó, azonban gyakran enyhe színezést kap, hogy a viselők könnyebben kezelhessék. A mai kontaktlencsék kemények vagy lágyak lehetnek. A legtöbben ma már az utóbbi változatot viselik, ám nem volt olyan régen, hogy a kontaktlencsék egyenesen üvegfúvással készültek!
Bár a kontaktlencséket továbbra is főként látáskorrekció miatt viselik, léteznek pusztán esztétikai és divatcélokat szolgáló lencsék is. A színezett kontaktlencsék felerősíthetik vagy teljes mértékben megváltoztathatják a szem árnyalatát.
Szemei és látása kiváló teljesítményének, valamint egészséges állapotának megőrzése érdekében minden lencsepár egy adott viselési periódusra készül, és egy adott időszak után le kell cserélni. A havi, kétheti és napi kontaktlencsék közti választás életviteltől függően változhat (pl. a nyári időszakhoz, nyaraláshoz a napi kihordású kontaktlencséket ajánljuk).
A napi eldobható kontaktlencséket egész nap viselik, majd este eldobják, és reggel friss párra cserélik.
A havi kontaktlencsék egy hónapig használhatók, de éjszakára ki kell venni, és egy speciális kontaktlencsefolyadékban kell tárolni.
A hosszabb viselési idejű kontaktlencséket folyamatosan, akár hét napon és hat éjszakán át viselhetjük.

Akármilyen életmód jellemző Önre, és akármilyen preferenciái is vannak, a kontaktológus szakember segíthet megtalálni Önnek a megfelelő kontaktlencsét.
A vizsgálatot és a betanítást minden esetben kontaktológus szakember végzi.

Sportol és közben zavarja a szemüvege?

Ha az edzések és a versenyek alatt kontaktlencsét visel, azzal megszabadul az olyan zavaró tényezőktől, mint a lecsúszott keret, valamint az aggodalomtól, hogy elveszti a szemüvegét.
A játékra tud összpontosítani a szemüveg igazgatása helyett.
A kontaktlencse-technológia fejlődése ezenkívül nagyobb kényelmet is tud biztosítani a sportolóknak.
Az eldobható kontaktlencsék mindennap friss és sima felülete kisebb irritációt jelent.